29.6.21

Η Βουλγαρία πλήρωσε 700 χιλιάδες για να εκθέσει Θρακικούς θησαυρούς σε διάδρομο στο Λούβρο

"Η Βουλγαρία πλήρωσε 700 χιλιάδες λέβα στο Λούβρο για να τοποθετήσει εκθέματα μας σε ένα διάδρομο", γράφει το δημοσίευμα.Ιούνιος 29, 2021.

Σόφια,

Ο υφυπουργός Πολιτισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης,  Βελισλάβ Μινέκοφ δήλωσε σήμερα σε ενημέρωση  του Τύπου ότι, για πρώτη φορά,  «η Βουλγαρία πλήρωσε για να παρουσιαστεί η πολιτιστική μας κληρονομιά στο εξωτερικό - κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της dnes.dir.bg,  επί κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ, η Βουλγαρία πλήρωσε στο  Μουσείο του Λούβρου σχεδόν 700.000 λέβα για να τοποθετηθούν εκθέματα σε έναν ατυχές διάδρομο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μινέκοφ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, για να καλυφθεί σωστά η εκδήλωση  το κράτος πλήρωσε και τα έξοδα των Βούλγαρων δημοσιογράφων  για να περιγράψουν την έκθεση αυτή ως «μεγαλοπρεπή και σημαντική» - χωρίς ο κόσμος να γνωρίζει ότι το κράτος είχε πληρώσει για «αυτή την επιτυχία μας».

«Το κόστος που έχω καθορίσει για τον Τύπο,  μέχρι στιγμής είναι σχεδόν 20.000 Λέβ. Δυστυχώς, ορισμένοι δημοσιογράφοι ήταν πιο γνωστοί από άλλους, κάτι που φαίνεται από την τιμή των αποζημιώσεων ταξιδιού τους. Μερικοί έχουν λάβει περίπου 2.000 Λέβα και άλλοι - μόνο για 246», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Δεν θα επιτρέψω ξανά μια τέτοια έκθεση των πολιτιστικών μας αξιών με αυτόν τον τρόπο, καθώς είναι πραγματικά κρίμα. Ίσως είναι καλό να έχουμε κάποιο είδος ανταλλαγής μουσείων", πρόσθεσε ο Minekov.

Η βουλγαρική έκθεση περιλαμβάνει εκατοντάδες αρχαιολογικά αντικείμενα από την Αρχαία Θράκη που έχουν βρεθεί στη βουλγαρική επικράτεια. Η έκθεση έχει το τίτλο «Έπος των Θρακών Βασιλέων- Αρχαιολογικά ευρήματα στη Βουλγαρία».

dnes.dir.bg


 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 Δεν υπάρχουν σχόλια: