28.3.21

Η Σαουδική Αραβία θα φυτέψει 10 δισεκατομμύρια δέντρα για την προστασία του κλίματος


Μάρτιος 28, 2021.

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας  Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ ανακοίνωσε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων «Akhbar Al Saudiya», ο κληρονόμος του θρόνου ενέκρινε ένα πρόγραμμα πρασίνου για το βασίλειο, με το οποίο θα φυτευτούν 10 δισεκατομμύρια δέντρα τις επόμενες δεκαετίες. 

Ταυτόχρονα, ο Πρίγκιπας σκοπεύει να ξεκινήσει «με τη βοήθεια των Αράβων αδελφών» το πρόγραμμα «Πράσινη Μέση Ανατολή», το οποίο προβλέπει τη φύτευση 40 δισεκατομμυρίων δέντρων σε όλη την περιοχή.

«Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, το βασίλειό μας αναγνωρίζει το μερίδιο της ευθύνης του να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και προσπαθεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στη δημιουργία ενός πιο πράσινου κόσμου», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη περιβαλλοντική πρόκληση για την περιοχή είναι η εμφάνιση ερήμων.

«Οι ετήσιες απώλειες από  τις αμμοθύελλες ανέρχονται σε 13 δισεκατομμύρια δολάρια και η ατμοσφαιρική ρύπανση από αέρια θερμοκηπίου οδήγησε σε μείωση του προσδόκιμου ζωής στη Σαουδική Αραβία κατά 1,5 χρόνια.

 Ως εκ τούτου, οι προσπάθειές μας θα στοχεύουν στην αύξηση της κάλυψης της φυσικής βλάστησης, στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, στην καταπολέμηση της ρύπανσης και της υποβάθμισης της γης», δήλωσε ο πρίγκιπας.

Όπως επεσήμανε, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας θα συνεργαστεί με άλλες χώρες «για να αναπτύξει έναν πράσινο χάρτη πορείας που θα προστατεύει τον πλανήτη». Τόνισε ότι η εφαρμογή του στρατηγικού προγράμματος «Όραμα της Σαουδικής Αραβίας: 2030», που εγκρίθηκε το 2016, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Eadaily

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: