10.6.20

Τα γνωστά χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας αποδείχθηκαν πλαστά


Εμπεριστατωμένη μελέτη των 16 κομματιών της συλλογής  «Κύλινδροι της Νεκράς Θάλασσας» στο Βιβλικό Μουσείο στην Ουάσινγκτον έδειξε ότι κανένα από τα δείγματα που αναλύθηκαν δεν είναι γνήσια. Αυτό επιβεβαιώνει την υπόθεση εμπειρογνωμόνων στον τομέα της βιβλικής αρχαιολογίας ότι πολλά λείψανα, γνωστά και ως «Χειρόγραφα Qumran», είναι στην πραγματικότητα σύγχρονα πλαστά. Αυτό αναφέρθηκε από το Science Alert.


Οι ειδικοί ανέλυσαν αρχαία έγγραφα χρησιμοποιώντας παραδοσιακή και τρισδιάστατη μικροσκοπία, μικροχημικές δοκιμές και άλλες μεθόδους.


 Αποκαλύφθηκαν σημάδια ότι τα κείμενα ήταν στην πραγματικότητα σύγχρονα. 
Οι πλαστογράφοι τα εφάρμοσαν σε αρχαία δείγματα δέρματος καλυμμένα με κόλλα ζώων, και μιμήθηκαν επίσης τη λαμπρότητα των γνήσιων κυλίνδρων. Σύμφωνα με ειδικούς, δημιουργήθηκαν με σαφή πρόθεση να εξαπατήσουν.Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της μελέτης, που αποκάλυψαν νέες τεχνικές για τη δημιουργία πλαστών, θα ωφελήσουν τη βιβλική αρχαιολογία. 
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σε αυτό το έργο θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη της προέλευσης άλλων ιστορικών εγγράφων των οποίων η αυθεντικότητα είναι αμφίβολη.Οι αρχικοί κύλινδροι της Νεκράς Θάλασσας βρέθηκαν σε σπηλιές κοντά στον αρχαίο οικισμό Κουμράν στη Νεκρά Θάλασσα το 1947. 


Οι κύλινδροι χρονολογούνται την περίοδο από τον 3ο αιώνα π.Χ. έως τον 1ο αιώνα μ.Χ. Περιέχουν τα παλαιότερα βιβλικά χειρόγραφα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, δημιουργήθηκαν δήθεν από τους Έσσενους - μέλη της ασκητικής εβραϊκής αίρεσης που ζούσαν στο Κουμράν. 


Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι κύλινδροι δημιουργήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τον 1ο αιώνα μ.Χ. μεταφέρθηκαν στα σπήλαια του Κουμράν από πρόσφυγες που έφυγαν από τους Ρωμαίους.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: