2.6.20

Οι επιστήμονες εικάζουν για την προέλευση των πυραμίδων στο Μεξικό
Η πυραμίδα Κουκουλκάν


Δεκατρείς διάσημοι ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού (INAH) δημοσίευσαν το αποτέλεσμα μια έρευνας όπου αναφέρεται στους λόγους της κατασκευής των πυραμίδων από τους αρχαίους κατοίκους της Μεσοαμερικής, η οποία βρισκόταν στο έδαφος της σύγχρονης Κεντρικής Αμερικής.


Το αποτέλεσμα της μελέτης των επιστημόνων παρουσιάζεται στον ιστότοπο  του Ινστιτούτου, όπως σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Οι επιστήμονες, αφού μελέτησαν τα διάσημα προ-ισπανικά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στο Μεξικό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πυραμίδες ήταν ιερά αντίγραφα των βουνών. Σύμφωνα με αυτούς, με τον τρόπο αυτόν οι αρχαίοι κάτοικοι μιμήθηκαν τη φύση, στην οποία γνώρισαν πυραμιδικές μορφές - για παράδειγμα, τις σκιαγραφήσεις των όγκων των ηφαιστείων.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, οι ιθαγενείς της αμερικανικής αρχαιότητας επιδίωξαν όχι μόνο να αναδημιουργήσουν τέτοια φυσικά αντικείμενα, αλλά και να βάλουν σε αυτά και κάποια ιερά νοήματα.


Σημείωσαν ότι για το λόγο αυτό οι πυραμίδες ήταν τα κέντρα των αρχαίων πόλεων.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το πυραμιδικό σχήμα διευκόλυνε επίσης το έργο της ανέγερσης μια υψηλής μνημειακής δομής, η οποία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τους αρχαίους ανθρώπους, αφού συχνά έκαναν ιεροτελεστίες στο χώρο της.

Η Μεσοαμερική είναι μια ιστορική και πολιτιστική περιοχή που εκτείνεται από περίπου το κέντρο του Μεξικού έως την Ονδούρα και τη Νικαράγουα. Η αρχιτεκτονική των μεσοαμερικανικών πολιτισμών είναι αξιοσημείωτη για την πολυπλοκότητα και τον πλούτο της τεχνοτροπίας. 

Μία από τις πιο διάσημες μνημειακές δομές της περιοχής είναι η πυραμίδα του El Castillo (Cuculcan), που βρίσκεται στην αρχαία πόλη των Μάγια Chichen Itza (Μεξικό), αναγνωρισμένη ως ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου.--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: