8.3.20

Οι χορτοφάγοι στη Ρωσία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας


Οι χορτοφάγοι και αυτοί που ακολουθούν μονότονη διατροφή  θα αντιμετωπίσουν προβλήματα έλλειψης βιταμινών, στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο αλεργιολόγος- ανοσολόγος Βλαντίμιρ Μπόλιμποκ.Σε επικινδυνότητα είναι η τάξη των ανθρώπων που περιορίζουν εσκεμμένα τη διατροφή τους, όπως είπε ο Μπόλιμποκ στο ραδιόφωνο Σπούτνικ.


Πρόσθεσε ότι η κουλτούρα της χορτοφαγίας δεν έχει μεγάλη ανταπόκριση στη Ρωσία.
«Δεν διαθέτουμε βιομηχανία αγροτοβιομηχανίας που να προσφέρει στους χορτοφάγους πλήρη διατροφή, όπως σε άλλες χώρες.  Εξαιτίας αυτού, ενδέχεται να εμφανισθούν ανεπάρκειες βιταμινών ζωϊκής προέλευσης και ιχνοστοιχείων».


«Το αντιμετώπισα αυτό, όταν οι έφηβοι επιδιώκουν να χάσουν βάρος και να προχωρήσουν σε ορισμένες χορτοφαγικές ή χαμηλής θερμιδικής δίαιτας, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Οι αναλύσεις δείχνουν σοβαρές ελλείψεις που φθάνουν στην αναιμία», είπε  ο γιατρός.


Ο Μπόλιμποκ συμβουλεύει τους χορτοφάγους να συμβουλεύονται τους διατροφολόγους να τους βοηθήσουν να επιλέγουν το σωστό προϊόν για αυτούς.


Επίσης, προβλήματα παρουσιάζονται σε εκείνους που ακολουθούν παραδοσιακά γεύματα, δηλαδή, τρώνε πάντα το ίδιο φαγητό ανά εβδομάδα, μήνα, χρόνο.


«Έχουν παρουσιαστεί προβλήματα σε άτομα που ακολουθούν ένα στερεότυπο διατροφής καθημερινά, από εβδομάδα σε εβδομάδα, από μήνα σε μήνα, από χρόνο σε χρόνο. Η συνεχής διατροφή με τα ίδια προϊόντα, δημιουργεί ελλείψεις. Εάν αλλάζετε περιοδικά τη διατροφή σας και δοκιμάζετε κάτι νέο, τότε η ποικιλία των προϊόντων θα σας οδηγήσει σε μια ευεργετική κατάσταση, χωρίς έλλειψη βιταμινών ή ανόργανων συστατικών στο σώμα», ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.


--

Δεν υπάρχουν σχόλια: