25.1.20

Οι Ρότσιλντ κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Βιέννης εξαιτίας ακινήτων που κατάσχεσαν οι Ναζί
Οι κληρονόμοι του αυστριακού υποκαταστήματος των Ρότσιλντ πιστεύουν ότι ο δήμος της Βιέννης δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει ακίνητα, τα οποία οι Ναζιστές κατάσχεσαν το 1938.


Οι κληρονόμοι της αυστριακής οικογένειας Ρότσιλντ υπέβαλαν αγωγή εναντίον του Δήμου της Βιέννης.

 Ο λόγος ήταν η πώληση κτιρίων, τα οποία μέχρι το 1938 είχαν χρησιμοποιηθεί από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ρότσιλντ (Rothschild) για να δημιουργήσουν κέντρο για τους ψυχικά άρρωστους, σύμφωνα με τους Financial Times. 

Τα σπίτια εθνικοποιήθηκαν από τους Ναζί μετά την κατάληψη της Αυστρίας βάσει των αποκαλούμενων νόμων των Αρίων.

Οι συντάκτες της αγωγής θεωρούν ότι οι βιεννέζικες αρχές συνέταξαν ειδικά έγγραφα, έτσι ώστε η πόλη να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης των ακινήτων και στη συνέχεια να πουλήσουν  τα κτίρια σε χαμηλές τιμές.


Οι Αυστριακοί Ρότσιλντ εκπροσωπούνται από τον δισέγγονο, Άμπερτ φον Ρότσιλντ Τζέφρι Όγκε,  ο οποίος πιστεύει ότι οι αρχές της Βιέννης θα πρέπει να επιστρέψει σε αυτόν όλη την περιουσία του φιλανθρωπικού ιδρύματος που λειτουργούσε μέχρι το 1938.


Σύμφωνα με τους Financial Times, το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ρότσιλντ πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποζημιώθηκε από τις αυστριακές αρχές το 1956.


 Ωστόσο, οι πρώην ιδιοκτήτες δεν ενημερώθηκαν για αυτό, και η ιδιοκτησία των ακινήτων πέρασε στη δημοτική αρχή.


Από τότε, δεν έχουν υποβληθεί αξιώσεις κατά των αρχών της Βιέννης. Ερωτήματα έχουν προκύψει μόνο τα τελευταία χρόνια, όταν η αξία των ακινήτων στην πρωτεύουσα της Αυστρίας έχει σχεδόν διπλασιαστεί.


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: