5.10.19

Η Σαουδική Αραβία χαλαρώνει λίγο τη «μουσουλμανική ηθική» της


Οκτώβριος 5, 2019.


Δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξουν ένας άνδρας και μία γυναίκα  ότι είναι παντρεμένοι ή είναι συγγενείς για να κοιμηθούν στο ίδιο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, σύμφωνα με το νέο νόμο που έχει ως στόχο την τόνωση του τουρισμού στη Σαουδική Αραβία.Έτσι, θα επιτρέπεται σε αλλοδαπούς, άνδρες και γυναίκες να ενοικιάζουν μαζί  δωμάτιο σε ξενοδοχείο, χωρίς να δείξουν τα στοιχεία τους που τη σχέση μεταξύ τους, αφού το συντηρητικό μουσουλμανικό βασίλειο εισήγαγε ένα νέο καθεστώς για την προσέλκυση τουριστών.


Οι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των εντόπιων, έχουν  τη δυνατότητα να νοικιάζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο αλλά να μείνουν μόνες τους. Τώρα το μέτρο θα επιτρέψει στους άνδρες συνοδούς των γυναικών να ταξιδεύουν ευκολότερα και σε άγαμα αλλοδαπά ζευγάρια να παραμείνουν στη χώρα, καθώς ο νόμος για το εξωσυζυγικό σεξ είναι αυστηρός.


Η Σαουδική Αραβία, άνοιξε τις πύλες της σε ξένους τουρίστες από 49 χώρες, επιδιώκοντας να βελτιώσει τον τομέα και να ενισχύσει άλλες πηγές εσόδων, βασιζόμενη όχι μόνο στα κέρδη των εξαγωγών πετρελαίου.


Στο πλαίσιο αυτού του μέτρου έχει αναφερθεί  ότι οι γυναίκες επισκέπτες δεν πρέπει να φορούν μαύρα ρούχα που θα τις καλύπτουν εντελώς, αλλά πρέπει να είναι σεμνά ντυμένες.
Το αλκοόλ εξακολουθεί να  απαγορεύεται.


Η Σαουδική Αραβία έχει μερικώς κλείσει τα σύνορά της εδώ και δεκαετίες και μέχρι πρόσφατα ανύπαντρα ζευγάρια, μεταξύ αυτών και αλλοδαπών, τιμωρήθηκαν αυστηρά λόγω της κοινής τους εμφάνισης δημόσια.


Πρακτορεία


-=-
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: