14.8.19

Αμερικανός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία αμάχων στο ΙράκΑύγουστος 14, 2019.21:18
Ομοσπονδιακό  δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη πρώην μέλος της γνωστής  αμερικανικής εταιρείας προστασίας «Blackwater» (σήμερα έχει την ονομασία 'Ακαδημία') για το ρόλο του στη δολοφονία άοπλων αμάχων στο Ιράκ το 2007.

Ο δικαστής Ρόις Λάμπερθ ανακοίνωσε την ετυμηγορία για τον Νίκολας Σλέτεν καθώς η κριτική επιτροπή τον βρήκε ένοχο για φόνο, πρώτου βαθμού, όπως αναφέρει το Ασοσιέιτεντ Πρες.
Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία ιρανών πολιτών

Ο Σλέτεν κατηγορούνταν για βολές στη σφαγή αμάχων τον Σεπτέμβιο του 2007, όταν στη Βαγδάτη σκοτώθηκαν χωρίς λόγο 14 άμαχοι- 10 άνδρες, δύο γυναίκες και δύο αγόρια 9 και 11 ετών, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Η υπεράσπιση υποστήριξη ότι ο Σλέτεν και άλλα μέλη της «Blackwater» άνοιξαν πυρ, κατά ενός λεωφορείου που πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα στο κομβόι τους, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας, σύμφωνα με το Ασοσιέιτεντ Πρες.


politika.rs


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: