6.8.19

Νίκη Ματέο Σαλβίνι: 1 εκ ευρώ πρόστιμο σε ΜΚΟ που μεταφέρουν μετανάστες στην ΙταλίαΑύγουστος 6 2019.


Η ιταλική κυβέρνηση  κέρδισε χθες ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία με διάταγμα που στρέφεται εναντίον φιλανθρωπικών οργανώσεων  που  μεταφέρουν μετανάστες τους οποίους  διασώζουν από βάρκες ή πλοιάρια στη Μεσόγειο.Πρόκειται για μια νίκη του υπουργού Εσωτερικών και αναπληρωτή πρωθυπουργού Ματέο Σαλβίνι.

Η κυβέρνηση του κόμματός του, «Λίγκα»,  και η κίνηση κατά του κατεστημένου «Πέντε Αστέρων» κέρδισε την ψηφοφορία  με 160 έναντι 57 ψήφων. Διαφορετικά θα έπρεπε να παραιτηθεί.


Ο Σαλβίνι  είχε παρουσιάσει διάταγμα που αυξάνει τις κυρώσεις κατά των πλοίων των φιλανθρωπικών οργανώσεων που προσπαθούν να μεταφέρουν στην Ιταλία διασωθέντες μετανάστες στη Μεσόγειο.


Το σχέδιο  έχει ήδη περάσει από τη Βουλή και θα αποκτήσει ισχύ νόμου λίγο πριν από το κλείσιμο του Κοινοβουλίου για τις καλοκαιρινές διακοπές στις 6 Αυγούστου.


Οι πολιτικοί από το κόμμα των «Πέντε Αστέρων» εξέφρασαν αντιρρήσεις για το διάταγμα και μερικοί από τους γερουσιαστές του δεν το υποστήριξαν.


Το διάταγμα αυξάνει δραματικά τα πρόστιμα στα πλοία που εισέρχονται χωρίς άδεια στα ιταλικά ύδατα, από τα σημερινά 50 χιλιάδες ευρώ στο 1 εκατομμύρια ευρώ.


Επίσης, θα συλλαμβάνονται και θα κρατούνται οι πλοίαρχοι που αγνοούν τις εντολές των αρχών και θα γίνεται αυτόματη κατάσχεση των σκαφών τους.


Reuters, dnes.dir.bg


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: