26.6.19

Το Δικαστήριο του Στρασβούργου δικαιώνει τον Ματέο Σαλβίνι για τους μετανάστεςΙούνιος 26, 2019.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)  δικαίωσε την απόφαση της Ιταλίας να μην δεχθεί το γερμανικό ανθρωπιστικό πλοίο «Sea Watch 3» με δεκάδες διασωθέντες μετανάστες που ήταν στα ύδατα της Μεσογείου επί 14 ημέρες, το οποίο ζητούσε να δέσει σε ιταλικό λιμάνι, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.


Η απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου δεν υποχρεώνει την ιταλική κυβέρνηση να δεχθεί τους διασωθέντες μετανάστες, δεδομένου ότι δέχθηκε να μεταφέρει στην ακτή μόνο τους πιο ευάλωτους επιβάτες, όπως έγκυες γυναίκες και παιδιά και έναν από τους μετανάστες που ήταν αδιάθετος.


Στην απόφασή του, το ΕΔΑΔ ελπίζει ότι οι ιταλικές αρχές θα συνεχίσουν να παρέχουν την αναγκαία βοήθεια στα άτομα του πλοίου που είναι ευάλωτα είτε λόγω της ηλικίας είτε της υγείας τους.


Στις 12 Ιουνίου το γερμανικό ανθρωπιστικό πλοίο διέσωσε 53 άτομα ανοικτά των ακτών της Λιβύης και τα μετέφερε στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

 Από τότε οι αρχές της Ιταλίας επέτρεψαν 11 από τους διασωθέντες να αποβιβασθούν στη στεριά για ιατρικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά αρνήθηκαν να δεχθούν τους άλλους.


Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου είχε προσφύγει η γερμανική MKO Sea Watch κατά των ιταλικών αρχών και κυρίως κατά του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για την απόφαση του να μην δεχθεί τους οικονομικούς μετανάστες από την Αφρική.


trud.bg, Tass.ru, 


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: