6.4.19

Σλοβακία: Αρχαίο ελληνικό αντικείμενο βρέθηκε σε ιερό των Κελτών


Από τη λεηλασία του 3ου π.Χ. του Μαντείου των Δελφών από τους Κέλτες


Στη Σλοβακία, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα αρχαίο ελληνικό χάλκινο τεχνούργημα κατά τις ανασκαφές σε κελτικό ιερό, σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Slovak Spectator».


Η ανακάλυψη έγινε κοντά στην πόλη Σλατίνα και έχει χαρακτηρισθεί σημαντική. Μέχρι τώρα τέτοιου είδους αρχαία ελληνικά αντικείμενα δεν βρέθηκαν στο έδαφος της Σλοβακίας.


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα ερείπια μιας εικόνας που χωρίστηκε σε κομμάτια, τα οποία εικάζεται ότι ήταν μέρος του προστατευτικού θώρακα ενός πολεμιστή.


Το προϊόν κατασκευάστηκε στην ελληνική αποικία του Τάραντα στα νότια της σύγχρονης Ιταλίας, στα μέσα του 4ου π.Χ. αιώνα.


Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το εύρημα ήρθε στη Σλοβακία μαζί με άλλα αντικείμενα που έφεραν οι πολεμιστές των Κελτικών φυλών, οι οποίοι κατά τον πρώτο μισό του 3ου π.Χ. αιώνα λεηλάτησαν τους Δελφούς, όπου υπήρχε μαντείο στο ναό του Απόλλωνα.


Το αντικείμενο βρέθηκε στο ιερό ενός αρχαίου οχυρού των Κελτών, είχε τεθεί ως μέρος  των θρησκευτικών τελετουργιών και θυσιών που έκαναν οι κελτικές φυλές.


Εκεί βρέθηκαν μεταξύ των άλλων ίχνη θυσιών σε κοιλώματα στα οποία είχε κρατηθεί αίμα των ζώων και των ανθρώπων που είχαν θυσιαστεί.
rg.ru
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: