23.4.19

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 37 πολίτες που είχαν καταδικασθεί σε θάνατοΑπρίλιος 23, 2019.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι εκτέλεσε 37 Σαουδάραβες πολίτες μετά από καταδικαστική απόφαση για τρομοκρατικά εγκλήματα.


Το δημοσίευμα αναφέρει τα ονόματα των 37 εκτελεσθέντων και σημειώνει ότι εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στο Ριάντ, τη Μέκκα, τη Μεδίνα και στην ανατολική επαρχία Κασίμ και Ασίρ.

Σύμφωνα με το Ισλαμικό Δικαστήριο «όλοι τους ήταν Σαουδάραβες οι οποίοι υιοθέτησαν μια τρομοκρατική ιδεολογία και διοργάνωσαν εξτρεμιστικό σχηματισμό τρομοκρατικών πυρήνων για να διαφθείρουν και να παραβιάσουν  την ασφάλεια, με την εξάπλωση χάους και την υποκίνηση βίας και βλάβης στην ειρήνη και την κοινωνική ασφάλιση. 

Προέβησαν σε επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ασφάλειας με τη χρήση εκρηκτικών βομβών προκαλώντας τον θάνατο στους  άνδρες ασφαλείας εν ψυχρώ,  καθώς και για συνεργασία με εχθρούς των συμφερόντων του κράτους».


arabic.arabianbusiness.comΕπιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: