21.2.19

Για τη Βουλγαρία δεν υπάρχει άλλο φύλο εκτός από αγόρι και κορίτσιΗ Βουλγαρία θα απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναδιατυπώσει το ζήτημα της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης.

«Η χώρα μας θα στείλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει η διατύπωση του ζητήματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης στο ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιείται σε 28 χώρες της κοινότητας»¨, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κράσιμιρ Βαλτσέφ, όπως αναφέρει η βουλγαρική ραδιοτηλεόραση στην ιστοσελίδα της – Bnr.


Η μορφή ‘Selfie’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψηφιοποίηση στην εκπαίδευση ολοκληρώνεται από 9χρονα παιδιά σε 900 βουλγαρικά σχολεία.


Η μελέτη καταλήγει με μια ερώτηση σχετικά με το φύλο, και εκτός από την απάντηση «αγόρι» ή «κορίτσι» έχει τεθεί και το  «άλλο».


Ο Βούλγαρος υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «δεν υποστηρίζει το κήρυγμα της ιδεολογίας του φύλου στο σχολείο, τόσο ως υπουργός όσο και ως γονέας».


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: