14.2.19

Νύφη στο ‘Ισλαμικό Κράτος’: Τα κομμένα κεφάλια δεν με ενοχλούσαν καθόλου…Μία από τις τρεις μαθήτριες που έφυγαν από το ανατολικό Λονδίνο το 2015, για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού κράτους’, είπε ότι δεν έχει μετανιώσει, αλλά θέλει τώρα να επιστρέψει στη Βρετανία, γράφει το BBC.Για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια η Σαμίνα Μπεγκούμ, τώρα είναι 19 ετών, μίλησε δημόσια για τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τη διαφυγή της σε μια συνέντευξη στους The Times.


Τώρα, η νεαρή γυναίκα βρίσκεται σε προσφυγικό στρατόπεδο στη Συρία, είναι έγκυος στον 9ο μήνα και θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της για να γεννήσει. Είπε ότι γέννησε άλλες δύο φορές αλλά τα παιδιά της πέθαναν.


Η Μπεγκούμ λέει ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Συρία, είδε κομμένα κεφάλια σε κάδους σκουπιδιών, αλλά αυτό δεν την ενοχλεί.


Η Σαμίνα Μπεγκούμ (το προηγούμενο όνομά της είναι Μπέθναλ Γκριν) περιγράφει πως μαζί με άλλες δύο συμμαθήτριες της, όλες 15 ετών πέταξαν από Λονδίνο στην Τουρκία και από εκεί πέρασαν στη Συρία.


Για τη μία συμμαθήτριά της είπε ότι σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση και για την άλλη δεν γνωρίζει πολλά, αλλά πιστεύει ότι και αυτή πέθανε.


Όταν έφθασαν στη Ράκα, η Μπεγκούμ  μεταφέρθηκε σε ένα σπίτι με άλλες νεοφερμένες νύφες.


«Εγώ ζήτησα να παντρευτώ 20χρονο αγγλόφωνο μαχητή», λέει η Σαμίνα.

 Δέκα ημέρες μετά παντρεύτηκε ένα 27χρονο Ολλανδό που είχε υιοθετήσει το Ισλάμ.


Από τότε ήταν ζευγάρι μέχρι που φύγανε από το Μπαγκούς- η τελευταία περιοχή του Ισλαμικού κράτους στην ανατολική Συρία, πριν από δύο εβδομάδες.


Ο σύζυγός της παραδόθηκε σε ομάδα Σύριων μαχητών και τώρα είναι ένας από τους 39 χιλιάδες ανθρώπους σε στρατόπεδο προσφύγων στη βόρεια Συρία. Αυτή έγκυος και θέλει να έχει μια ασφαλή γέννα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: