20.12.18

Η Δανία στέλνει μετανάστες με ποινικό μητρώο σε ακατοίκητο νησί


Το μικρό νησί Λίντχολμ καθορίστηκε ως τόπος των παράνομων μεταναστών με ποινικό μητρώο


Δεκέμβριος 20, 2018.


Η Δανία σχεδιάζει για τους μετανάστες με ποινικό μητρώο, να σταλούν σε ένα ακατοίκητο νησί, όπου θα παραμείνουν μέχρι την απέλασή τους, ενώ άλλοι θα παραμείνουν σε αυτό επ’ αόριστον, λόγω της κατάστασης στις χώρες καταγωγής τους, η οποία δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί, ανέφερε το πρακτορείο  ειδήσεων Hina.


Το δανικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες τον προϋπολογισμό του 2019, στον οποίο περιλαμβάνεται μια πρόταση για τους μετανάστες με ποινικό μητρώο,  να φιλοξενηθούν στο νησί που χρησιμοποιούνταν κάποτε για επιστημονικά πειράματα.


Το σχέδιο αντιμετώπισε κριτική από υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ορισμένοι  Δανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες από  το γεγονός ότι ενισχύονται τελευταία οι αντι-μεταναστευτικές συμπεριφορές.


Το νησί Λίντχολμ χρησιμοποιήθηκε ως εργαστήριο για τη μελέτη της γρίπης των χοίρων, της  λύσσας και άλλων μολυσματικών ασθενειών και ως τόπος όπου καίγονταν τα μολυσμένα ζώα. Η πορεία προς το νησί έχει την ονομασία «Βίρους» (ιός).


Η δανική κυβέρνηση που αποτελείται από έναν δεξιό συνασπισμό έχει υιοθετήσει εκατοντάδες νομοθετικές τροποποιήσεις που μειώνουν τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών.


Στόχος για το 2019 είναι να καταλάβουν οι μετανάστες ότι στη Δανία μπορούν να μείνουν μόνο προσωρινά.


Η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο κατέθεσε πρόταση για τον περιορισμό  της κοινωνικής βοήθειας προς τους μετανάστες και τις οικογένειές τους,  που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: