7.12.18

Το πλοίο Aquarius δεν θα διασώσει πλέον μετανάστεςΜασσαλία.

Η ανθρωπιστική Οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και η «Μεσόγειος SOS» ανακοίνωσαν ότι αναγκάσθηκαν να αναστείλουν τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών με το πλοίο ‘Aquarius’ στη Μεσόγειο Θάλασσα.


Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Μασσαλία από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο Παναμάς απέσυρε τη σημαία του και το Γραφείο της Ιταλικής Εισαγγελίας διέταξε την κατάσχεση του πλοίου τον Νοέμβριο κατηγορώντας τους «Γιατρούς Δίχως Σύνορα» για παράνομη διάθεση 24 τόνων ιατρικού υλικού καθώς και ρίψη μολυσμένων αποβλήτων που είχαν συσσωρευτεί κατά της διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης, αναφέρει το πρακτορείο Τανγιούγκ με πηγή το Assosciated Press.


Με ανακοίνωσή τους οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της «συνεχούς εκστρατείας με επικεφαλής την ιταλική κυβέρνηση και την υποστήριξη άλλων ευρωπαϊκών χωρών, των οποίων στόχων είναι η υπονόμευση της νομιμότητας, η συκοφάντηση και η παρεμπόδιση των ανθρωπιστικών οργανώσεων να παρέχουν βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού».


Το πλοίο Aquarius στη διάρκεια των επιχειρήσεων του είχε βοηθήσει περίπου 30 χιλιάδες  παράνομους μετανάστες από την Αφρική από το 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης.


-
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: