26.10.18

Βρέθηκαν στην Ινδία ιππήλατα άρματα τεσσάρων χιλιάδων ετών

Τα κατάλοιπα τριών ιππήλατων αρμάτων ανακαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή τάφων στην Ινδία, τα οποία υπολογίζεται ότι είναι τεσσάρων χιλιάδων ετών.Εκτός από τα άρματα, βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα της εποχής.

Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Σινάουλι στην περιοχή Μπαγπάτ της πολιτείας Ουτάρ Πραντές στο βόρειο τμήμα της χώρας.


Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πρόκειται για το πρώτο άρμα της εποχής του Χαλκού 2000-1800 π.Χ.,  που εντοπίζεται στην Ινδία.

 Οι ανασκαφές στην περιοχή άρχισαν από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες των ανασκαφών οι αρχαιολόγοι είχαν εντοπίσει σπαθιά, άξονες και κράνη σε τάφους της περιοχής, δίνοντας έρεισμα της ύπαρξης πολεμικού πολιτισμού στην Ινδία κατά την εποχή του Χαλκού. Επίσης, έχουν βρεθεί και διακοσμητικά υλικά όπως π.Χ. χτένες.


Στη διάρκεια των ανασκαφών, οι ερευνητές βρήκαν ένα ασυνήθιστο περίτεχνο φέρετρο. Είχε εικόνες από οκτώ ανθρωπόμορφων μορφών. Οι πλευρές ήταν διακοσμημένες με χάλκινα λουλούδια.


Τα άρματα που βρέθηκαν ήταν παρόμοια με αυτά που έχουν βρεθεί στη Μεσοποταμία, οι τροχοί τους ήταν ένας δίσκος χωρίς ακτίνες, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


Zele.ru
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: