12.9.18

Η Ιταλία θα απαγορεύσει το άνοιγμα των καταστημάτων την ΚυριακήΜέχρι το τέλος της χρονιάς, η νέα ιταλική κυβέρνηση θα ψηφίσει νόμο που θα απαγορεύει στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα να ανοίγουν τις Κυριακές.

Σύμφωνα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa,  με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει την παραδοσιακή οικογενειακή συνάντηση  της Κυριακής, ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίγκι Ντι Μάιο.


Ο εκτελεστικός διευθυντής της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ  Conad , Φαντσέσκο Πουλιέζε, αντέδρασε  στην απαγόρευση αυτή δηλώνοντας ότι θα οδηγήσει στην απόλυση περίπου  50 χιλιάδων υπαλλήλων.


«Αυτή ( η απαγόρευση) θα έχει συνέπεια της αύξησης των πωλήσεων μέσω του διαδικτύου, ένα γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους μεγάλους όσο και στους μικρούς εμπόρους. Η απαγόρευση της εργασίας την Κυριακή είναι γελοία. Ανησυχώ  με τη λογική ότι το κράτος θα πρέπει να λέει πότε κανείς να αγοράσει», είπε ο Πουλιέζε.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τουλάχιστον 19,5 εκατομμύρια Ιταλοί αγοράζουν τις Κυριακές και η ημέρα αυτή, σύμφωνα με την ανάλυση,  είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική  ημέρα της εβδομάδας.

H  υπάρχουσα νομοθεσία επιτρέπει στους εμπόρους να καθορίζουν οι ίδιοι τις ώρες εργασίας  την Κυριακή, ανάλογα με τη ζήτηση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: