13.3.18

Οι Τούρκοι ανακατασκευάζουν το «Πάρκο της Τροίας» στα Δαρδανέλια

 Το υπουργείο πολιτισμού της Τουρκίας, έχει κηρύξει το 2018 ως έτος της Τροίας, η οποία ήταν μια αρχαία πόλη που προστέθηκε στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO πριν από 20 χρόνια, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass.Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Τούρκοι προτίθενται να ανακατασκευάσουν το ιστορικό εθνικό πάρκο της Τροίας βάσει σχεδίων που έχουν εκπονηθεί από την κυβέρνηση.


Οι λόγοι προφανώς είναι η προσέλκυση τουριστών στην περιοχή της αρχαίας Τροίας, για μια πόλη για την οποία ο Όμηρος δημιούργησε τα αθάνατα έπη του. Η περιοχή θα φιλοξενήσει πολλές εκδηλώσεις  στις οποίες  οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα προϊόντα και τα πιάτα της τοπικής κουζίνας.


Επιπλέον, στον ιστορικό χώρο, ο αρχές προτίθενται να κατασκευάσουν διάφορα έργα που σχετίζονται με την αρχαία Τροία, στο πάρκο, να δημιουργήσουν, επίσης,  πρόσθετες διαδρομές πεζοπορίας και ποδηλασίας, κάνοντας το χώρο οικείο και επισκέψιμο.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: