22.2.18

Πόλεμος Τζορτζ Σόρος κατά του Facebook και Google
«Ο Σόρος προέβλεψε ότι η ρύθμιση και η φορολόγηση σύντομα θα υποβαθμίσουν το Facebook  και την Google»


Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, κατηγορεί τους γίγαντες της τεχνολογίας των πληροφοριών Facebook  και Google ως απειλή για τα πάντα, αλλά κυρίως για τις ιδέες του και διερευνά τρόπους να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη της εξουσίας τους. Εκπρόσωπος από ένα από τα σημαντικά ιδρύματά του, ο Λάλεχ Σπαχάνεϊ, δήλωσε ότι ο Σόρος πέρυσι πρόσφερε 180 χιλιάδες δολάρια στο Ινστιτούτο Ανοικτών Αγορών.


«Τα Ιδρύματα της Ανοικτής Κοινωνίας εργάσθηκαν επί μακρόν για θέματα σχετικά με την ελεύθερη και δημοκρατική ροή πληροφοριών και τρόπους με τους οποίους η συγκέντρωση δύναμης μπορεί να επηρεάσει τη γνώση και την επικοινωνία», δήλωσε ο Σπαχάνεϊ.


Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη ομιλία του Σόρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του αντικτύπου στις διάφορες γιγαντιαίες πλατφόρμες του Διαδικτύου.


«Σίγουρα διερευνάμε νέους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά, και στους ιδρυτές μας σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε ο Σπαχάνεϊ.

(Στοιχεία από dailymail.co.uk)
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: