2.1.18

Μπλε χιόνι έπεσε στην Αγία Πετρούπολη
Οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας εξεπλάγησαν με το μπλε  χιόνι που κάλυψε όλη την πόλη. Το περίεργο φαινόμενο καταγράφηκε σε βίντεο όπως έπεφτε το χιόνι μέσα στην πόλη το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2017.Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Μίρρορ» οι κάτοικοι μόλις ξύπνησαν και είδαν το χρώμα του χιονιού ανησύχησαν, υποπτευόμενοι ότι το χρώμα πιθανόν να έγινε από τοξικές χημικές ουσίες στην ατμόσφαιρα.


Κάποιοι είπαν  ότι έγινε διαρροή από το Ινστιτούτο Χημικών και Φαρμακευτικών Ερευνών της πόλης.


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι το χρώμα του χιονιού προήλθε από κοβάλτιο, ένα μεταλλικό στοιχείο, η μπλε του μεθυλενίου, μια ουσία που χρησιμοποιείται  σε κάποιες θεραπείες. 

Δείγμα στάλθηκε  σε εργαστήριο της πόλης για ανάλυση, ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το φαινόμενο αυτό.


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μπλε χιόνι έπεσε το 2015 στη ρωσική πόλη Τσελιαμπίνσκ. Εκείνη την εποχή η έρευνα που έγινε αποκάλυψε ότι το μπλε χρώμα του χιονιού προήλθε από χρωστική ουσία που χρησιμοποιούνταν στα αυγά του Πάσχα. Το χρώμα είχε καταλήξει σε σύστημα εξαερισμού ενός εργοστασίου  και στη συνέχεια σκέπασε κάλυψε την ατμόσφαιρα της περιοχής.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: