24.11.17

Η σουηδική εκκλησία αποφάσισε να εκλαμβάνει τον Θεό ως ‘ουδέτερο φύλο’Η αρχιεπίσκοπος Σουηδίας


Νοέμβριος 24, 2017. 22:47

Η εκκλησία της Σουηδίας καλεί τους κληρικούς της να χρησιμοποιούν μια ουδέτερη γλώσσα ως προς το φύλο, όταν αναφέρονται στην υπέρτατη θεότητα, αποφεύγοντας χρήση των όρων «Ο Κύριος», «Ο Θεός», αλλά μια λιγότερο συγκεκριμένη έκφραση – στα σουηδικά- της λέξης ‘Θεός’, που να μην προσδίδει την έννοια κάποιου φύλου.Αντίστοιχες αλλαγές γίνονται στον κατάλογο των ιερέων, ο οποίος περιέχει συστάσεις για τις υπηρεσίες λατρείας.


Η απόφαση για το ‘ουδέτερο’ του Θεού, έγινε μετά από συνάντηση του ειδικού εκκλησιαστικού σώματος το οποίο περιλαμβάνει 251 άτομα και θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Μαΐου 2018 στη γιορτή της Αγίας Τριάδας.


Η επικεφαλής της Εκκλησίας, Άντι Γάκελεν, εξηγεί ότι από θεολογική άποψη, ο Θεός «είναι πέρα από τους ορισμούς των φύλων μας, αφού δεν είναι άνθρωπος».


Ωστόσο, η μεταρρύθμιση έχει ήδη επικριθεί σοβαρά στο εσωτερικό της χώρας. Έτσι ο Χρίστερ Παχλμλάντ, καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Σουηδικού Πανεπιστημίου του Λουντ, δήλωσε ότι αυτή η απόφαση «υπονομεύει το δόγμα της Τριάδας και της κοινότητας με άλλες χριστιανικές εκκλησίες».


Στην Εκκλησία της Σουηδίας, της κύριας θρησκευτικής οργάνωσης της σκανδιναβικής χώρας,  βρίσκεται επικεφαλής μία γυναίκα.


Από το 2007, οι κληρικοί άρχισαν να ευλογούν τους ομοφυλοφιλικούς γάμους και το 2009 για πρώτη φορά στον κόσμο, ο ναός αυτός ανέδειξε μια ανοικτά λεσβία στη τάξη του Επισκόπου, σημειώνει το δημοσίευμα.«Η σουηδική εκκλησία αποφάσισε να εκλαμβάνει τον Θεό ως ουδέτερο φύλο»

(Στοιχεία από vz.ru)
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: