2.9.17

Ανακαλύφθηκε στην Ιταλία οίνος 6.000 ετών!


Οίνος που βρέθηκε στην Ιταλία θεωρείται ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο, με ηλικία περίπου 6.000 ετών.


Τα απομεινάρια του βρέθηκαν σε ένα μεγάλο ποτήρι της εποχής του Χαλκού και ανακαλύφθηκε σε ένα σπήλαιο κοντά στην πόλη Αγκριτζέντο της Σικελίας, όπου στην αρχαιότητα ήταν η επιφανέστατη πόλη Ακράγας της Μεγάλης Ελλάδας.Η έρευνα, σύμφωνα με το περιοδικό  «Microchemical Journal», γίνεται από μια διεθνή
ομάδα ερευνητών που συντονίζεται από τον αρχαιολόγο Νταβίντ Τάνασι (Davide Tanasi) του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα, συμμετέχει, επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας του Πανεπιστημίου της Κατάνιας και εμπειρογνώμονες πολιτιστικών αγαθών του Αγκριτζέντο.


Η ανακάλυψη, δείχνει ότι η αμπελοκαλλιέργεια και παραγωγή κρασιού στην Ιταλία δεν ξεκίνησε την εποχή του Χαλκού, όπως πιστευόταν μέχρι τώρα, αλλά περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν.


Αυτό επιβεβαιώθηκε από τη χημική ανάλυση των καταλοίπων σε κανάτα που βρέθηκε σε ανάχωμα στο βουνό Κρόνιο, που ταυτίζεται με την έναρξη της 4ης χιλιετηρίδας π.Χ.
Οι ερευνητές των καταλοίπων του οίνου  προσπαθούν τώρα να καταλάβουν εάν αυτό το αρχαίο κρασί ήταν λευκό η κόκκινο.(winenews.it)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: