19.9.17

Βρέθηκε γερμανικό υποβρύχιο του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου με 23 σορούς
Σεπτέμβριος 19, 2017. 22:54

Ο διοικητής της Δυτικής Φλάνδρας, Κάρλ Ντεκαλάβε, δήλωσε στο Associated Press ότι ανακαλύφθηκε μια ‘εξαιρετικά μοναδική’ ανακάλυψη.Στο βυθό της βόρειας Θάλασσας, ανοικτά των ακτών του Βελγίου, βρέθηκε ένα γερμανικό υποβρύχιο του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και μέσα σε αυτό περιέχονται οι σοροί 23 ατόμων, όπως δήλωσαν σήμερα οι βελγικές αρχές.


«Είναι καταπληκτική αυτή η ανακάλυψη. Στο μπροστινό μέρος του υποβρυχίου, υπάρχει μια μεγάλη παραμόρφωση  που προκλήθηκε από χτύπημα, αλλά παρέμεινε κλειστό το υποβρύχιο με τα 23 μέλη του πληρώματός του», δήλωσε ο Ντεκαλάβε


Το υποβρύχιο έχει μήκος 27 πόδια και πλάτος έξι μέτρων, βρίσκεται σε γωνία 45 μοιρών και εντοπίσθηκε σε βάθος περίπου 30 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.


Εκτιμάται ότι το υποβρύχιο χτύπησε σε θαλάσσια νάρκη.


Το υποβρύχιο βρέθηκε από ερευνητές, αλλά δεν δόθηκαν πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως η ακριβής τοποθεσία μέχρι να προστατευθεί ο χώρος.


Ο Ντεκαλάβε ήρθε σε επαφή με τον Γερμανό πρέσβη για «να δει τι μπορεί να γίνει με τους σορούς των μελών του πληρώματος».


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: