1.5.17

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος - 146 ετών
Ένας Ινδονήσιος που ισχυρίζονταν ότι είναι 146 χρονών, ο πλέον μακροβιότερος άνθρωπος,  έφυγε από τη ζωή στο χωριό του στην Κεντρική Ιάβα.
Σύμφωνα με τα έγγραφά του, ο Σοντιμέντζο, επίσης, γνωστός ως Μπα Γότο (παπούς Γότο) γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1870.Αλλά, στην Ινδονησία άρχισαν να καταγράφουν τις γεννήσεις το 1900- και πιθανόν να έχουν γίνει λάθος στο παρελθόν.Αλλά, τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο BBC ότι τα έγγραφά του ήταν έγκυρα, βασισμένα σε αποδεικτικά στοιχεία  που είχε ο ίδιος αλλά και από παλαιότερες συνεντεύξεις με αυτόν.Εισήχθη στο νοσοκομείο στις 12 Απριλίου λόγω επιδείνωσης της υγείας του. Έξι μέρες αργότερα επέμεινε να γυρίσει στο σπίτι του.


«Από τότε που γύρισε από το νοσοκομείο, έτρωγε μόνο κουταλιές χυλωμένης βρώμης και έπινε λίγο νερό», είπε ο δισέγγονός του Σουγιάντο.


Αυτό έγινε για δύο ημέρες. Από τη στιγμή που κατάλαβε ότι θα πέθαινε, αρνούνταν να φάει και να πιει.Ο δισέγγονός του Σουγιάντο είπε ότι ο παππούς του θάφτηκε τη Δευτέρα το πρωί στο τοπικό νεκροταφείο, σε ένα τάφο που είχε αγοράσει πριν από μερικά χρόνια.«Δεν ζητούσε πολλά. Πριν πεθάνει, ζήτησε από εμάς, την οικογένειά του, να τον αφήσουμε να φύγει», είπε ο δισέγγονος.Σε συνέντευξή του που είχε δώσει πριν από καιρό καθόρισε τη μακροβιότητα του ότι προέρχεται από την υπομονή που δείχνει σε όλα τα πράγματα, στην αγάπη των δικών του ανθρώπων και στη λιτή ζωή του.Αν πράγματι η ηλικία του Γότο είναι σωστή, τότε είναι ο μακροβιότερος –γνωστός- άνθρωπος, ενώ δεύτερη έρχεται η Γαλλίδα Ζαν Καλμέντ που πέθανε στα 122, που μέχρι τώρα θεωρούνταν ο μακροβιότερος  άνθρωπος  που είχε καταγραφεί.(bbc.com)


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: