4.12.16

Στο Σουδάν υπήρχαν περισσότερες αρχαίες πυραμίδες από την Αίγυπτο (video)
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η Αίγυπτος, η χώρα-σύμβολο των Πυραμίδων, δεν είναι μοναδική, στο χώρο της Μέσης Ανατολής- Αφρικής. Οι επιστήμονες έχουν μετρήσει στην Αίγυπτο «μόνο» 138 πυραμίδες, ενώ στην περιοχή του Σουδάν, ο αριθμός των πυραμίδων κυμαίνεται μεταξύ 200 και 255, σε σχέση με την κατάστασή τους.


Οι πυραμίδες στο Σουδάν, δείχνουν πιο ‘φτωχές’.
Πρώτον,  γιατί έχουν μέσο ύψος από 6 έως 30 μέτρα, ενώ οι αιγυπτιακές φθάνουν τα 138 μέτρα και σε σύγκριση με αυτές του Σουδάν  είναι γιγάντιες.


Δεύτερον, οι σουδανικές πυραμίδες είναι κατασκευασμένες με μικρές πέτρες, ενώ οι αιγυπτιακές είναι κατασκευασμένες από πέτρινες πλάκες.


Οι περισσότερες από τις πυραμίδες στο Σουδάν, βρίσκονται στη θέση της αρχαίας πόλης Μερόε, που βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης χώρας, μια περιοχή που χαρακτηρίσθηκε ως ‘αρχαιολογική’.


Οι πυραμίδες του Σουδάν χτίσθηκαν από το αρχαίο κράτος του Κους, που υπήρχε ανατολικά του Νείλου από το 2000 π.Χ έως το 1500 π.Χ.


Το κράτος του Κους χρησιμοποιούσε τις πυραμίδες για ταφή σημαντικών προσώπων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο τρόπος αυτός της ταφής είναι δανεισμένος από τους Αιγυπτίους, αφού η αρχαιότερη πυραμίδων των ΄Κουσιτών’ εκτιμάται ότι είναι νεότερη κατά 500 χρόνια από αυτές της Αιγύπτου, όπως σημειώνει η Science Alert.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: