20.11.16

Βρετανός έκρυβε κάτω από το κρεβάτι αρχαίο ελληνικό χρυσό στεφάνι
Χρυσό στεφάνι που δημιουργήθηκε σε εργαστήρια της Βόρειας Ελλάδας,  περί το 300 π.Χ. , διατηρούνταν κάτω από ένα κρεβάτι σε εξοχικό  σπίτι στην πόλη Τόουντον στη βρετανική κομητεία του Σόμερσετ.
Το στεφάνι βρέθηκε κατά τη διαδικασία επιθεώρησης ενός εκτιμητή της οικίας. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης, είχε λάβει το σπίτι ως κληρονομιά από τον παππού του, έκρυβε, όμως  έναν μεγάλο θησαυρό που εκτιμάται σε 100 χιλιάδες λίρες. Το ρωσικό δημοσίευμα αναφέρεται σε κείμενο που δημοσιεύθηκε  στην Daily mail τον περασμένο Μάιο. «Όταν ο ιδιοκτήτης τράβηξε ένα κουρελιασμένο κουτί γεμάτο με χαρτιά, η καρδιά μου έχασε ένα χτύπο», είπε ο εκτιμητής της εξοχικής οικίας.«Το τελευταίο πράγμα που περίμενα να δω ήταν ένα χρυσό αντικείμενο από την αρχαιότητα».

Το εύρημα εκτιμάται ότι  δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της βόρειας Ελλάδας πριν από 2.300 χρόνια «είναι οκτώ ίντσες και ζυγίζει περίπου 100 γραμμάρια. Είναι από καθαρό χρυσό χειροποίητο και έχει σφυρηλατηθεί από χρυσοχόο», όπως σημειώνεται.


Δεν αναφέρεται πως «έφθασε» το χρυσό αυτό αρχαίο ελληνικό αντικείμενο, στην παλαιά εξοχική κατοικίας της βρετανικής κωμόπολης.


σημ. οι φωτογραφίες είναι από την Dailymail
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: