28.11.16

Καζακστάν: Σβάστικες σε πήλινα σκεύη της 3ης χιλιετίας π.Χ.
Αστανά.

Στη Ζερέντα της περιοχής Καραγάντα κατά τη διάρκεια σωστικών ανασκαφών βρέθηκαν τρία πήλινα δοχεία με σχηματισμένες στα τοιχώματά τους σβάστικες των αρίων, που ανήκουν στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού, από τον πολιτισμό του Αντρόνοφ.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου,  ο επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Ιστορικής Χρήσης και Πολιτιστικής κληρονομιάς Σερίκ Ισκάνοφ.
«Σωστικές ανασκαφές έγιναν σε έξι  αρχαιολογικές τοποθεσίες, όπου βρέθηκαν 30 χάλκινα αντικείμενα (χάνδρες, δόντια ζώων, όστρακα, φυλακτά και άλλλα) και 8 κεραμικά αγγεία. Στην περιοχή υπάρχουν περισσότερα από 150 μνημεία της πολιτιστικής ιστορίας από την Εποχή του Χαλκού μέχρι τον Μεσαίωνα», δήλωσε ο Ισκάνοφ.Μια μοναδική ανακάλυψη βρέθηκε στο ανάχωμα αριθμός 5, στην περιοχή Κενέσκολ κοντά στο χωριό Ζερέντα, σε λοφίσκο.«Στο ανάχωμα αριθμός 5, βρέθηκε σε βάθος 50 εκατοστών, ανθρώπινος σκελετός. Η ταφή του έγινε με λυγισμένα τα γόνατα στο στήθος και το κεφάλι πιεσμένο στο στήθος- δηλαδή σε εμβρυακή κατάσταση. Σε αυτήν τη θέση- πίστευαν τότε οι άνθρωποι ότι έπρεπε να ταφεί ο νεκρός- όπως είχε έρθει στον κόσμο.Σε βάθος 45 εκατοστών βρέθηκαν τρία κεραμικά αγγεία με την Σβάστικα των Αρίων. Τα αγγεία είχαν κάποτε τροφή γιατί πίστευαν ότι ο νεκρός στον άλλο κόσμο θα έπινε και θα έτρωγε.
Τα πήλινα σκεύη χρονολογούνται στην 3η χιλιετία π.Χ. και ανήκουν στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού στον πολιτισμό των Αντρόνοφ (στο κείμενο ‘андроновской культуре.’).


Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι σε αυτό το έδαφος υπήρχε μια άλλη φυλή, των  Αρίων  (πρόγονοι των Γερμανών)», δήλωσε ο Ισκάνοφ.Αξίζει να σημειωθεί –γράφει το δημοσίευμα- ότι δεν είναι η πρώτη φορά  που στο νεκροταφείο της εποχής του Χαλκού βρέθηκαν πήλινα αγγεία με την Σβάστικα των Αρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: