11.10.16

Μικρά Ασία: Ανακαλύφθηκε θολωτός οικογενειακός τάφος στην αρχαία Μύλασα (φωτογραφίες)
Στην περιοχή της αρχαίας πόλης Μύλασα (σημερινή  Μίλας -Milas  στην τουρκική επαρχία Μούουλα (Muğla) στα νοτιοδυτικά παράλια της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια ανασκαφών ανακαλύφθηκε θολωτός τάφος  που εκτιμάται ότι είναι 2.400 ετών.
Ο διευθυντής του μουσείου της σημερινής  Μίλας, Γκουλνάζ Σαρβάν, δήλωσε στο πρακτορείο  Anadolu ότι η Μύλασα υπήρξε πρωτεύουσα της Καρίας και έχουν βρεθεί εκεί πλούσια ευρήματα.Σύμφωνα με τον ίδιο τα ερείπια αυτής της αρχαίας πόλης που χτίσθηκε πριν από 2600 χρόνια  έχουν χαρακτηρισθεί ως προστατευόμενη αρχαιολογική περιοχή.Στο θολωτό τάφο βρέθηκε σαρκοφάγος, ο οποίος όμως κατά την ανασκαφή καταστράφηκε ένα μέρος του.Δημιουργήθηκε μια αρχαιολογική ομάδα που έκανε σωστική ανασκαφή, στο θολωτό τάφο. Βρέθηκαν οστά από τέσσερα μέλη οικογένειας,  καθώς και στάχτη σε αγγεία που προφανώς πρόκειται για υπολείμματα νεκρών που έχουν καεί.Στον τάφο βρέθηκαν ακόμη αντικείμενα των νεκρών καθώς περιδέραια, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Χουριέτ’.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: