25.7.16

Γεωργία: Ανακαλύφθηκε νεκρόπολη αρχαίας πόλης της 1ης χιλιετίας

Γεωργιανοί επιστήμονες ανέφεραν ότι ανακάλυψαν έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της 23ης Ιουλίου του «Γεωργία-Online» [«Грузия-Онлайн»].
Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Προστασίας Μνημείων της Γεωργίας, πρόσφατα οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ταφικά μνημεία, προφανώς, από νεκρόπολη μιας σημαντικής πόλης.


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε έναν από τους τάφους,  έχει ταφεί στρατιώτης του σκοτώθηκε σε μάχη από εχθρικό βέλος, η αιχμή του οποίου βρέθηκε στα οστά του. Μαζί με τον στρατιώτη ήταν θαμμένα ένα χάλκινο ξίφος, που η χρονολόγησή του αναφέρεται στον 13ο π.Χ. αιώνα.


Η μελέτη πλήρους φάσματος, που έγινε στα αντικείμενα, αλλάζει ριζικά το συμπέρασμα σχετικά με την ιστορία της περιοχής καθώς, τώρα,  η ημερομηνία του σχηματισμού αρχαίου κράτους στην ανατολική Γεωργία, πηγαίνει πολλούς αιώνες πίσω.


Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα ευρήματα στο χώρο αυτόν, όπως είναι τα κεραμικά, τα λίθινα όπλα και τμήματα χάλκινων αντικειμένων επιβεβαιώνουν με ακρίβεια ότι οι οικισμός αναφέρεται στο τέλος της δεύτερης και στις αρχές της πρώτης χιλιετίας προ Χριστού.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: