26.6.16

Τουρκία: Έξαρση πολυγαμίας και σεξουαλικής δουλείας με γυναίκες από Συρία
Δέκα χιλιάδες Τούρκοι  και Κούρδοι έχουν εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις γυναίκες της Συρίας που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011.
Στην Τουρκία από το 1926 απαγορεύεται η πολυγαμία (το δικαίωμα των ανδρών να έχουν πολλές γυναίκες). Ωστόσο σήμερα η γυναίκα έχε παραμείνει ως αντικείμενο πώλησης στην αγορά και σημείο έξαρσης στην ενδοοικογενειακή βία. Μόνο τον περασμένο χρόνο στην Τουρκία περίπου 270 γυναίκες δολοφονήθηκαν σε ενδοοικογενειακή βία.Σύμφωνα με τις τουρκικές φεμινιστικές οργανώσεις, τα τελευταία πέντε χρόνια η πολυγαμία έγινε πάλι της μόδας, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές με τη Συρία.

Ενώ στις αστικές περιοχές η πρακτική της πολυγαμίας στην Τουρκία έχει μειωθεί και δεν υπάρχει καμία γυναίκα πόλης που θα επιθυμούσε να γίνει δεύτερη σύζυγος, αντίθετα το φαινόμενο αυτό ανθεί στην επαρχία.Οι πλούσιοι Τούρκοι για χάρη της σεξουαλικής ευχαρίστησης έχουν σήμερα έως και πέντε γυναίκες και ένα τσούρμο παιδιά, χλευάζουν με τον τρόπο αυτόν το νόμο που απαγορεύει την πολυγαμία.


Σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, από τους οποίους μόνο οι 220 χιλιάδες βρίσκονται σε καταυλισμούς προσφύγων. Οι υπόλοιποι έχουν νοικιάσει καλύβες, ερειπωμένες οικίες, παλιά εργοστάσια και ζουν εκεί σε άθλιες συνθήκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα διάφορες εγκληματικές ομάδες να πλουτίζουν με την πώληση ανθρώπων. Προσφέρουν χρήματα σε απελπισμένους γονείς για να αγοράσουν τα νεαρά κορίτσια τους ή ζητούν σεξουαλικές υπηρεσίες και υπόσχονται να τους προσφέρουν δωρεάν στέγαση.Πρόσφατα στις παραμεθόριες περιοχές με τη Συρία, έγινε μόδα στην Τουρκία, Σύριες νεαρές γυναίκες να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες  ή να γίνονται παλλακίδες σε πλούσιους των περιοχών αυτών.


Συνήθως οι άνδρες είναι ηλικίας 50-60 ετών, οι οποίοι ψάχνουν για παρθένες ή όμορφες νεαρές από οικογένειες Σύριων με πολλά παιδιά.Η απόκτηση παλλακίδας σε αυτούς κοστίζει από 300 έως 1.000 ευρώ. Αυτό έχει δημιουργήσει μια κατάσταση στην οποία επαναφέρεται  σιγά σιγά το καθεστώς της πολυγαμίας σε χιλιάδες Τούρκους  και Κούρδους των παραμεθόριων περιοχών  που έχουν έως και τρεις συζύγους.Οι γάμοι αυτοί συνήθως γίνονται από έναν ιμάμη, ο οποίος πληρώνεται για αυτό. Σήμερα, εκατοντάδες κορίτσια ηλικίας 12-13 ετών είναι ήδη μητέρες. Από το 2011, περισσότερα από 70 χιλιάδες παιδιά έχουν γεννηθεί  από νεαρές Σύριες στην Τουρκία. Αυτή είναι μια ζοφερή εικόνα της προσφυγιάς. Άλλες Σύριες, κυρίως νεαρά κορίτσια, πωλούν το σώμα τους στους δρόμους της Τουρκίας για 5 ευρώ, αφού έχουν ανάγκη να θρέψουν τους γονείς και τα παιδιά τους. Πως μπορεί να αξιολογηθεί αυτή η κατάσταση; Φυσικά το κράτος δεν επεμβαίνει σε αυτά τα ζητήματα,  τα σεξουαλικά των ανδρών.«Ένας καλός μουσουλμάνος πρέπει να προστατεύει τις άστεγες γυναίκες», λένε όσοι δικαιολογούν την πολυγαμία των ανδρών και το θεωρούν ότι είναι ένα είδος φιλανθρωπίας.
Αλλά φιλανθρωπία είναι  όταν ένα άνδρας πάει με μια γυναίκα ταλαιπωρημένη μόνο και μόνο να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές επιθυμίες του;Πηγή: CursorinfoΕπιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: