30.6.16

Βρέθηκε κουρδικό βιβλίο 2.000 ετών- των Ζωροαστριστών
Κουρδικό δημοσίευμα αναφέρει ότι βρέθηκε βιβλίο γραμμένο σε δέρμα ηλικίας 2.000 ετών. Πρόκειται για βιβλίο που ανήκει στην παλιά Αβέστα, τα ιερά κείμενα των προγόνων των Κούρδων, των Ζωροαστριστών,  που στα κουρδικά αποκαλούνται  Ahuramî’ (Χαουραμί).


Περιέχει 20 δερμάτινα φύλλα και είναι γραμμένο στα αραμαϊκά.

Το τμήμα αρχαιολογίας του Κουρδιστάν (περιφέρεια του Ιράκ) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι δύο χιλιάδων ετών, μέρος της συλλογής της παλαιάς Αβέστα. Η συλλογή αυτή των ιερών κειμένων είναι γραμμένα από τον Ζαρατούστρα, μια λέξη που προέρχεται από τους Έλληνες που τον αποκαλούσαν Ζωροάστρη (στο κείμενο Zoroaster) και οι πιστοί του Ζωροάστρες.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

2 σχόλια:

xirot είπε...

οί "ζωροαστριστές" είναι περσική θρησκευτική κοινότητα, όχι φυλετική...επομένως δέν μπορούν νά είναι "πρόγονοι"τών Κούρδων

Xenon είπε...

Το κουρδικό δημοσίευμα έχει τίτλο "2 bin yıllık Kürtçe kitap bulundu - Kürtlerin ataları Zerdüşti'lerin el yazması". Φυσικά, δεν γίνεται ανάλυση αυτής της θρησκευτικής ομάδας. Στο κείμενο περιέχεται η ηλεκτρονική διεύθυνση του δημοσιεύματος. Είναι γνωστό ότι μέρος των Κούρδων ανήκει στην αρχαία αυτή θρησκευτική ομάδα.