2.5.16

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ζητούν πρόσβαση σε κάθε υπολογιστή του διαδικτύου


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση που επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να ανοίξει πρόσβαση σε οποιανδήποτε υπολογιστή στον κόσμο. Ιδιαίτερα σε υπολογιστές που βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μέχρι σήμερα, (Μάιος 2, 2016)  η άδεια για παρακολούθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών ίσχυε για αυτούς που βρίσκονταν στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το νέο σχέδιο που τροποποιεί το νόμο έχει υποβληθεί προς εξέταση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, ο νέος νόμος σχεδιάζεται να εφαρμοσθεί από το τέλος του 2016.Η απόφαση του Ανώτατου  Δικαστηρίου έφερε την αντίθεση  των ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών και των ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς αντιτίθενται  στις υπερβολικές  εξουσίες των ειδικών υπηρεσιών.Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι τροποποιήσεις του νόμου θα εξουσιοδοτήσουν το FBI να περιορίσει το δικαίωμα του ανθρώπου στην ιδιωτικότητα των δεδομένων.


Με την αλλαγή αυτή του νόμου, θα είναι δυνατή η πειρατεία των υπολογιστών, όχι μόνο κατηγορουμένων σε διάφορες ποινικές υποθέσεις, αλλά  και των απλών χρηστών που δεν έχουν προβλήματα με το νόμο.
Πηγή : free-news.su
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: