21.5.16

Στην ακτή της αρχαίας Παλαιστίνης βρέθηκε ναυάγιο 1600 ετών

Αρχαίο ναυάγιο εντόπισαν δύτες όχι μακριά από τις ακτές του Ισραήλ.
Στα απομεινάρια του σκάφους υπάρχουν χάλκινα αγάλματα αρχαίων θεών, πολλά ρωμαϊκά νομίσματα εποχής του Ρωμαίου αυτοκράτορα  Κωνσταντίνου.Ισραηλινοί επιστήμονες λένε ότι πιθανόν το πλοίο ναυάγησε στην είσοδο του λιμανιού της πόλης Καισάρεια της Παλαιστίνης, καθώς στην πόλη αυτή υπήρχε χυτήριο,  όπου τα πλοία φορτώνονταν με μεταλλικά αγάλματα, σκεύη ή νομίσματα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το εύρημα είναι μοναδικό.


«Στα τελευταία τριάντα χρόνια δεν έχει βρεθεί στο Ισραήλ τέτοιο μεταλλικό άγαλμα. Είναι σπάνιο είδος γιατί συνήθως τα μπρούτζινα αγάλματα κατά την αρχαιότητα τα έλιωναν και εκμεταλλεύονταν το μέταλλο τους. Μόνο στο βυθό της θάλασσας μπορεί να βρει κανείς αγάλματα από χυτήριο», δήλωσε ο επικεφαλής της ενάλιας αρχαιολογίας του Ισραήλ Γιαακόβ Σαρβίλι.


Συμπλήρωσε ότι πολλά αντικείμενα είναι καλά διατηρημένα λόγω του ότι είχαν καλυφθεί από την άμμο.


«Μία από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις είναι δύο πιθάρια, 20 κιλών το καθένα που περιέχουν χιλιάδες νομίσματα», είπε ο Σαρβίλι.Στοιχεία Κειμένου:  новости мира археологии  (Old. Archeo-news. ru)

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: