9.2.16

Σκοτώθηκε οδηγός λεωφορείου από μετεωρίτη
Οι αρχές του Ταμίλ Ναντού, του κρατιδίου της νότιας Ινδίας, ανέφεραν ότι ο οδηγός ενός λεωφορείου σκοτώθηκε από πτώση μετεωρίτη.
«Ένας μετεωρίτης έπεσε στον αύλειο χώρο του  ιδιωτικού Κολλεγίου Μηχανικής και  …πήρε τη ζωή ενός οδηγού λεωφορείου του Κολλεγίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τοπικού κρατιδίου, Τζαγιαλατίθα Τζαγιαράμ. Ο μετεωρίτης έπεσε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, αφήνοντας έναν κρατήρα περίπου 1,5 μέτρο και σπάζοντας όλα τα παράθυρα  στην περιοχή, ενώ άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν από το περιστατικό.«Υπήρξε ένας ήχος που ποτέ δεν είχα ξανακούσει», είπε ο καθηγητής του Κολλεγίου Γκ. Μπασκάρ.Αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για έκρηξη δυναμίτιδας, αλλά στο κρατήρα βρέθηκαν κομμάτια από τον μετεωρίτη.
Στο σημείο της πτώσης έφθασε συνεργείο του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και συνέλεξε τα συντρίμμια του μετεωρίτηΟμάδα επιστημόνων από το Ινδικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής, ερευνά το περιστατικό.


Οι μετεωρίτες είναι σωματίδια σκόνης και βράχων που επιβιώνουν περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα και πέφτουν στην επιφάνεια της Γης με τρομακτική ταχύτητα, όπως σημειώνει το Press Tv.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: