4.1.16

Τουρκία: Το Ισλάμ απαγορεύει να κρατιούνται χέρι με χέρι οι ερωτευμένοιΗ αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Hürriyet Daily News», αναφέρεται περιπαιχτικά στην απόφαση της Diyanet.


Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (γνωστή ως Diyanet), που είναι το κορυφαίο σώμα της Ισλαμικής θρησκείας στην Τουρκία, έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τα  ερωτευμένα ζευγάρια ή αυτά που έχουν αρραβωνιασθεί, δεν πρέπει να κρατούν το χέρι ο ένας του άλλου ή να περνούν το χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από τον γάμο.«Σε αυτήν την περίοδο, δεν είναι ενοχλητικό τα ζευγάρια να συναντιούνται και να μιλάνε για να αλληλογνωριστούν, υποτίθεται ότι αυτό θα γίνεται κρυφά.


Ωστόσο, θα μπορούσαν να γίνουν ανεπιθύμητα συμβάντα με ή χωρίς τη γνώση των οικογενειών τους. 

Το να κρατιούνται από το χέρι δημόσια, ενθαρρύνουν τα κουτσομπολιά και αυτό το Ισλάμ δεν το επιτρέπει», σημειώνει η Diyanet.


Προτρέπει τα ζευγάρια να περνούν την προγαμιαία σχέση τους ‘σύμφωνα με τα ισλαμικά πρότυπα’.


 Ενθαρρύνει ακόμη τα ζευγάρια να μην κάνουν και θρησκευτικό γάμο, όταν έχει αποφασιστεί ένας πολιτικό γάμος.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα ‘Χουριέτ’, η Diyanet είναι ένα κρατικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται με υψηλά κεφάλαια,  που σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από τη φορολόγηση των πολιτών.


Σημειώνεται, ότι και στο παρελθόν έχει προβεί σε ανακοινώσεις με αμφιλεγόμενες αποφάσεις σχετικά με τη χρήση του χαρτιού της τουαλέτας και τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν οινόπνευμα, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: