2.1.16

Τα εκπληκτικά γεωτρύπανα της αρχαίας Ελλάδας

Αποδεικνύεται ότι από την αρχαία Ελλάδα, ήδη, χρησιμοποιούνταν τρυπάνια για γεωτρήσεις.

Το αμερικανικό επιστημονικό Ινστιτούτο «Clearwater Revival Science Digest» δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με μια ασυνήθιστη ανακάλυψη, την οποία έκανε μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων στην ανατολική  ακτή της Σικελίας, κοντά στην πόλη των Συρακουσών.Η περιοχή αυτή ήταν μέρος των πρώτων ελληνικών αποικιών στις Συρακούσες. Με την ευκαιρία: οι Συρακούσες ήταν η πατρίδα του Αρχιμήδη.


Στα περίχωρα της πόλης, μεταξύ των  αρχαίων αντικειμένων στην έπαυλη ενός ευγενούς πολίτη,  βρέθηκε ένα αντικείμενο το οποίο προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες:
Μια χάλκινη ράβδος στην οποία υπήρχε ένα έλασμα χαλκού που περιστρέφονταν κυκλικά. Το χάλκινο έλασμα στο άκρο της ράβδου ήταν έτοιμο να πέσει από τη διάβρωση της χρήσης ή του χρόνου.


Ο επικεφαλής του προγράμματος, καθηγητής Απρίλ Γουέλς (April Wells) δήλωσε: «Ήταν ένα πραγματικό σοκ για εμάς!», «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αποδεικνύεται ότι ήταν σε χρήση για γεωτρήσεις αυτό το γεωτρύπανο στον δεύτερο αιώνα προ Χριστού».


Το τρυπάνι βρέθηκε σε όρθια θέση. Έχει  διάμετρο 25 εκατοστά και μήκος 3,5 μέτρα.


Τον περασμένο Μάιο στο χώρο άρχισαν εργασίες, από μια ομάδα γεωφυσικών από την Κατάνια, με σκοπό τη χρήση σεισμικών συσκευών που θα τοποθετούνταν στο βάθος ενός πηγαδιού.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πολλά επιτεύγματα του Αρχιμήδη χρησιμοποιούνται και σήμερα, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή τους, όπως είναι για παράδειγμα ο «κοχλίας του Αρχιμήδη» που χρησιμοποιείται, βελτιωμένος βέβαια,  στο σύστημα αποχέτευσης.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

2 σχόλια:

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ είπε...

ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ....
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ!!!!!
ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ……. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;;

Xenon είπε...

«Γεώτρηση πηγαδιών στην αρχαία Ελλάδα», κάντε copy στο ‘google’ στα ρωσικά : бурение скважин в древней Греции! , υπάρχουν δεκάδες αναδημοσιεύσεις. Η πρώτη δημοσίευση είναι του 2012 και είναι φυσικά αξιόπιστη.
(Η ανεύρεση έγινε από έρευνές μας, τελευταία, σε ρωσικά, σοβαρά, επιστημονικά περιοδικά).