26.12.15

Τουρκία: Στην αρχαία Φλαβιόπολη ήρθε στο φως σημαντικό ψηφιδωτό

Ανασκαφές που πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη του  Μουσείου της τουρκικής περιφέρειας Οσμανίγιε, στην τοποθεσία της αρχαίας πόλης της Φλαβιοπόλεως, (σήμερα έχει την τουρκική ονομασία Καντιρλί), ήρθε στο φως ένα αρχαίο λουτρό που ανάγεται στην Ρωμαϊκή Περίοδο ( περίπου 150 π.Χ.) με πολύ  καλά διατηρημένα και καθαρά ψηφιδωτά που κοσμούσαν το αρχαίο λουτρό.
Τα ψηφιδωτά αναπαριστούν ελάφια και γεωμετρικά σχήματα, ενώ το πιο σημαντικό είναι ψηφιδωτό που αναπαριστά ένα λιοντάρι.

Στο χώρο της ανασκαφής έχουν βρεθεί και άλλα σημαντικά αντικείμενα της εποχής, τα οποία οι αρχαιολόγοι θα επεξεργασθούν και θα συντηρήσουν.


Τα ευρήματα θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο της υπηρεσίας Προστασίας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς και θα γίνει  επισταμένη έρευνα και μελέτη για τη διατήρηση του χώρου των αρχαιολογικών ευρημάτων,  προκειμένου να διατεθεί για ιστορικές μελέτες, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: