30.10.15

Ένας «μακεδών» Σλάβος!

Ένα χαρακτηριστικό  του γνωρίσματος του μακεδονισμού που επικρατεί στο κρατίδιο των Σκοπίων είναι και η δημοσίευση από έναν Σλάβο,  μιας ελληνικής επιγραφής από την Αίγυπτο, στην οποία σημειώνεται ότι ο Ηράκλειτος, ο γιος του Αττάλου ήταν Μακεδών. 


Πολύ φυσικό, μέχρι εδώ-  μια μακεδονική επιγραφή στην Αίγυπτο.

Ο Σκοπιανός Αλεξαντάρ Ντζεπόφσκι, που έχει σπουδάσει φιλολογία στα Σκόπια και τώρα διαβιεί στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, πιστεύει ότι αυτή η επιγραφή αναφέρεται στους …προγόνους του και τη δημοσιεύει σε σλαβική σελίδα του Facebook.

Όχι δεν είναι Έλληνας ο Ντζεπόφσκι, είναι Σλάβος των Σκοπίων, θύμα του μακεδονισμού, απόγονος των Σλάβων του 7ου αιώνα που ήρθαν σωρηδόν μέσω του Αξιού, λεηλατώντας τη Χερσόνησο του Αίμου,  που ενώ ο πατέρας δήλωνε Σλάβος, αυτός πιστεύει ότι προέρχεται κατευθείαν από τους αρχαίους Μακεδόνες!

Αποδιώχνει από τη σκέψη του, προφανώς, ότι είναι ένα θύμα ενός ψευτο-πολιτισμού που στέκεται σε δεκανίκια  που άρπαξε από την ελληνική ιστορία.

Θα του προτρέπαμε να μάθει τη γλώσσα που γράφει η επιγραφή, για να μπορεί να συνεννοείται με τους αληθινούς Μακεδόνες.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: