8.9.15

Βουλγαρία: Βρέθηκε «πουγκί» με ασημένια νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Ασημένια νομίσματα που αναφέρονται στο τέλος του 2ου με αρχές του 1ου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκαν σε αρχαιολογική ανασκαφική έρευνα σε αρχαίο κάστρο στην πόλη Πριμόρσκο στο Μπουργκάς (Πύργος) της Βουλγαρίας.


Η ανακοίνωση έγινε από τον διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Βουλγαρίας, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ.

«Πριν από δύο ημέρες, κατά τη διάρκεια ανασκαφών, στον κεντρικό πύργο του κάστρου, οι αρχαιολόγοι μας, βρήκαν νομίσματα που ανάγονται  στην εποχή μεταξύ του τέλους του 2ου αιώνα και αρχές του 1ου  προ Χριστού.
Πρόκειται για αργυρά και χάλκινα νομίσματα της  Απολλωνίας Ποντικής (του Πόντου),  που απεικονίζουν το Μέγα Αλέξανδρο και έχουν κοπεί μετά το θάνατό του», είπε ο επιστήμονας.

Σύμφωνα με τη ‘Νοβίνιτε’, έχουν βρεθεί 27 νομίσματα. Ωστόσο οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι είναι περισσότερα, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανασκαφή του πύργου που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 72 π.Χ.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για οικονομικο ταμείο των στρατιωτών, που φυλάσσονταν στο κάστρο, και από εκεί πληρώνονταν μετά τις μάχες ο στρατός, όπως γράφει το δημοσίευμα.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: