27.9.15

Αρχαιολογική έρευνα στα υστερορωμαϊκά λουτρά στη ΣτρώμνιτσαΈνα μικρό λουτρό είναι παλαιότερο κατά δύο περίπου αιώνες από τον κτισμένο χώρο που το περικλύει, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους

Στρώμνιτσα- πΓΔΜ

Άρχισε συστηματική αρχαιολογική έρευνα τα ιαματικά λουτρά του χωριού Μπάνσκο,  στην περιοχή της πόλης  Στρώμνιτσα,  που καθορίζονται χρονολογικά ως υστερορωμαϊκά.


Ο σκοπός της έρευνας είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον σκοπό τους.

Ομάδες εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου για την προστασία των μνημείων καθώς και το τοπικό μουσείο, είχαν πραγματοποιήσει εκκαθάριση του χώρου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αρχαιολογική έρευνα στον αρχαίο οικισμό που αναφέρεται στον 3ο και 4ο αιώνα.

«Στην έρευνα ανακαλύφθηκε στο νοτιοανατολικό τμήμα του οικισμού ένα μικρό λουτρό που φέρεται να είναι μέρος ενός δωματίου.

Στις μελέτες των αρχαιολόγων αναφέρεται ότι το μικρό λουτρό είναι ακόμη παλαιότερο από τον οικισμό και χρονολογείται  στα τέλη του 1ου ή αρχές του 2ου αιώνα», διευκρινίζει το σλαβικό υπουργείο Πολιτισμού.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: