9.4.15

Σε μυκηναϊκό τάφο βρέθηκαν μοναδικά αντικείμενα


Σε άθικτο τάφο του μυκηναϊκού πολιτισμού που βρέθηκε στην Άμφισσα, στην Κεντρική Ελλάδα, οι επιστήμονες έχουν βρει ειδώλια, χρυσά κοσμήματα και ζωγραφισμένα αγγεία.


 Οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι ο τάφος χρησιμοποιήθηκε από τον XIII έως τον XI αιώνα π.Χ.

Μέχρις στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μόνο μια προκαταρκτική ανάλυση των ευρημάτων.

Εκτός από τα οστά, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στον τάφο 44 ζωγραφισμένα αγγεία και δύο χάλκινα. Ανάμεσα στα ευρήματα υπάρχουν χρυσά δακτυλίδια, θραύσματα από ημιπολύτιμους λίθους, χάλκινα κουμπιά, χάλκινο ξίφος, ειδώλια,  σχέδια που απεικονίζουν ζώα, τη βλάστηση με γραμμικά μοτίβα.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ευρήματα θα βοηθήσουν  να ρίξουν φως στο μυστηριώδη μυκηναϊκό πολιτισμό.

Ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός είναι γνωστός για τη μοναδική τέχνη και την αρχιτεκτονική του. 
Οι Μυκηναίοι είχαν, επίσης, γραφή και όπως αποδείχθηκε μιλούσαν την ελληνική γλώσσα,  αλλά ο πολιτισμός τους έσβησε μεταξύ των 13ου και 12ου αιώνων π.Χ.

Ανάμεσα στις πολλές εξηγήσεις που έχουν γραφεί για την κατάρρευση του μυκηναϊκού πολιτισμού, η πιο γνωστή είναι ότι  εισέβαλαν στις περιοχές τους οι Δωρικές φυλές.

Επίσης, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές που ακολούθησαν εκείνη την εποχή, που ενδέχεται να οδήγησαν στην εξαφάνιση του πολιτισμού, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: