5.3.15

Βρέθηκε ανθρώπινο σαγόνι 2,8 εκατομμυρίων ετών
Ερευνητές ανακάλυψαν στην Αιθιοπία μία γνάθο που πιστεύεται ότι ανήκει σε ανθρώπινο είδος, το παλαιότερο κατά τους επιστήμονες, που έζησε στη γη και είναι ηλικίας 2 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ετών.


Μέχρι σήμερα τα λείψανα του πρόγονου του ανθρώπου,  που βρέθηκαν, είχαν ηλικία 2, 35 εκατομμύρια χρόνια, ενώ το πρόσφατο εύρημα, πηγαίνει πίσω την εμφάνιση του ανθρωποειδούς κατά 450 χιλιάδες χρόνια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ο πολύ μακρινός πρόγονος του σημερινού ανθρώπου, ζούσε, πιθανότητα,  πάνω σε δέντρα.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας , Brian Villmoare, καθηγητής ανθρωπολογίας  του Πανεπιστημίου της Νεβάδα,  επεσήμανε τη σημασία αυτής της ανακάλυψης για την εξελεγκτική πορεία του ανθρώπινου είδους.

Στην ίδια περιοχή, στο Χαντάρ, στην επαρχία Αφάρ της Αιθιοπίας, επιστήμονες είχαν ανακαλύψει το 1974, τα παλαιότερα ανθρώπινα οστά, τα οποία, προέρχονταν από τον «Australopithecus afarensis» και θεωρείται ότι υπάρχει συγγένεια με τον Homo, ανθρώπινο είδος, όπως γράφει το δημοσίευμα της τουρκικής ‘posta’.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: