12.1.15

Σαουδική Αραβία: Απαγορεύονται οι ...χιονάνθρωποι
Θρησκευτικός ηγέτης στη Σαουδική Αραβία εξέδωσε φετβά (ισλαμικό  διάταγμα), σήμερα,  που απαγορεύει τη δημιουργία χιονάνθρωπων σε αυτή τη χώρα, όπως παρατηρήθηκε μετά τη βαριά χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών (γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση).


Ο ιμάμης Μαχάμεντ αλ Σαλέχ Μινγέντ, εξέδωσε αυτό το φετβά δηλώνοντας ότι οι μορφές του ανθρώπου και των ζώων με το χιόνι, ακόμη και αν εκτελούνται για ψυχαγωγικούς σκοπούς δεν είναι αποδεκτές από το Ισλάμ.

Το ίδιο φετβά υποστηρίζει ότι αντί των ανθρώπων και των ζώων, μπορούν να φτιάχνονται με χιόνι μόνο  κτήρια και οχήματα, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων mediafax.

Το θέμα συζητήθηκε ευρέως στις κοινωνικές πλατφόρμες της περιοχής του Κόλπου και δημιουργήθηκαν έντονες συζητήσεις για το τι επιτρέπεται και όχι με το ...χιόνι.

«Δεν υπάρχει καμία αξία στις παραδόσεις μας και εκείνοι που γοητεύονται από τη Δύση, θα πρέπει να μιμηθούν τις επιδόσεις της επιστήμης και τον πολιτισμό τους, όχι τις παραδόσεις τους» είπε ο ιμάμης.

Οι αντιδράσεις των νέων ανθρώπων ήταν συγκρατημένες, αλλά στο διαδίκτυο ακούστηκαν μηνύματα όπως αυτό:

«Χιόνι έχουμε λίγες ημέρες, ίσως, για λίγες ώρες, πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να μας κλέψει τη φθηνή χαρά και τη διασκέδαση» σημείωσε ένας σχολιαστής.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: