7.10.14

Δοκιμάστηκαν αμερικανικά μη επανδρωμένα περιπολικά σκάφη
Οκτώβριος 7, 2014. βίντεο

Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε δοκιμές μη επανδρωμένων περιπολικών σκαφών, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που σαρώνουν το περιβάλλον. 


Τα  σκάφη είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό λογισμικό που αναλύει τις εισερχόμενες πληροφορίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το λογισμικό βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα ρομποτικά μηχανήματα του Εθνικού Οργανισμού Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκρίνονται και με τα αυτοδιοικούμενα αυτοκίνητα της Google.
Τα σκάφη αυτά, ενδέχεται να γίνουν μέρος του αμερικανικού στόλου σε ένα έτος.
Το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, αναπτύσσει ρομποτικά σκάφη για να αυτοματοποιήσει περισσότερο την Άμυνα.

Ένας ναύτης θα είναι αυτός που θα ελέγχει όλη την ομάδα των περιπολικών σκαφών και θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των ύποπτων σκαφών.

 Τα πλοιάρια είναι εξοπλισμένα με ένα αυτόματο όπλο 50mm, αλλά δεν μπορούν να πυροδοτηθούν μόνα τους, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.

Στη διάρκεια της δοκιμής το Πολεμικό Ναυτικό είχε σχεδιάσει ένα σκηνικό κατά το οποίο 13 πλοιάρια επιτηρούσαν ένα μεγάλο πλοίο. Όταν πλησίασε ένα ύποπτο σκάφος, πέντε από αυτά έσπευσαν να το κυκλώσουν.

Αυτό έδειξε ότι τα περιπολικά σκάφη θα μπορούσαν να προστατεύσουν ένα πλοίο και ιδιαίτερα όταν πλέει μέσα σε στενά.

 Η τεχνολογία βοηθάει πολύ την ασφάλεια των φορτηγών πλοίων και οι  ναυτιλιακές εταιρείες  θα μπορούσαν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για την προστασία των πλοίων από τους πειρατές.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: