16.9.14

Τεράστιος τάφος του 3ου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στην Κίνα

Τεράστιος τάφος που ανήκει στη γιαγιά του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ, ανακαλύφθηκε σε περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας, στην επαρχία Σαανξί.


Ο τάφος βρίσκεται στο χώρο της νέας πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Οικονομίας και Οικονομικών του Ξιάν, στο νοτιοδυτικό προάστιο της πόλης.

 Ο τάφος έχει μήκος 550 μέτρα και πλάτος 310 μέτρα.Οι αρχαιολόγοι έχουν φέρει στο φως δύο άμαξες που έλκονταν από έξι άλογα η κάθε μία, ένα σύμβολο υψηλής κοινωνικής βαθμίδας της αρχαίας Κίνας,  που ισούται με εκείνη του αυτοκράτορα.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις παλαιότερες εκτιμήσεις ότι εδώ ήταν θαμμένη η γιαγιά του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ.

Στον τάφο βρέθηκαν αντικείμενα χρυσά και αργυρά καθώς και αγγεία κομψά διακοσμημένα τα οποία βοήθησαν στην τελική διαπίστωση της ταυτότητας του νεκρού.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο τάφο που ανακαλύφθηκε ποτέ στη χώρα και οι εμπειρογνώμονες εκφράζουν την άποψη ότι ο ίδιος ο αυτοκράτορας Τσιν Σι Χουάνγκ επιμελήθηκε τον τάφο. ECNS

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.grΔεν υπάρχουν σχόλια: