7.8.14

Σαουδική Αραβία: Απαγορεύονται γάμοι ανδρών με γυναίκες τεσσάρων χωρών
Αύγουστος 7, 2014.

Ριάντ.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας  απαγόρευσαν τους γάμους ανδρών με γυναίκες που κατάγονται από Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Μιανμάρ και Τσάντ, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Μέκκα».


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων Μέκκα, οι γάμοι με γυναίκες από τις χώρες αυτές δεν είναι ‘υγιείς’ και δεν επιτρέπονται.

Πιθανή αιτία για την απαγόρευση είναι ο μεγάλος αριθμός γυναικών (περίπου 500.000) από τις χώρες αυτές που ζουν στη Σαουδική Αραβία και ενδεχομένως υπάρχουν φόβοι αλλαγής του εθνικού στοιχείου.

Επίσης, εισήχθη και ένα νέο όριο για όλους τους άνδρες που επιθυμούν να νυμφευθούν ξένες γυναίκες.

 Θα πρέπει να είναι πάνω από 25 ετών, ενώ αν είναι διαζευγμένοι πρέπει να περιμένουν έξι μήνες πριν λάβουν την άδεια γάμου.

Επιπρόσθετα,  εάν μια αλλοδαπή εκλεγεί για δεύτερη σύζυγος, ο άνδρας, θα πρέπει να αποδεικνύει ότι η πρώτη του γυναίκα ή ότι έχει καρκίνο ή έχει αδρανοποιηθεί σεξουαλικά, ή δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

Σημειώνεται ότι στη Σαουδική Αραβία επιτρέπεται οι άνδρες να έχουν μέχρι τέσσερις συζύγους τις οποίες διατρέφουν στην οικία τους.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: