17.8.14

Πάγωσαν οι Σκοπιανοί με τον τάφο στην Αμφίπολη
Αύγουστος 17, 2014.

«Αυτό το οποίο θα βρεθεί στην Αμφίπολη, θα επιβεβαιώσει για πάντα τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας. Αυτή είναι η άποψη των Ελλήνων επιστημόνων οι οποίοι δεν παύουν να συνδέουν τον τάφο της Αμφίπολης με τις ελληνο-σκοπιανές σχέσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή Sitel και συνεχίζει: 


Η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, γράφει ότι τα ευρήματα θα επιβεβαιώσουν την επίσημη θέση της Ελλάδας, που αντιτίθεται στην υπερβολή του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και στις προσπάθειες που κάνει για μια τεχνητή μακεδονική συνείδηση.
Η εφημερίδα, μάλιστα, προβαίνει σε σχόλια μιας φανταστικής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής του NATO.«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική χαρά και ευχαρίστησή μου, που δημιουργείται από την σημαντική πρόσφατη ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη, μια ξεχωριστή ανακάλυψη στον τομέα της διεθνούς αρχαιολογίας» θα πει στην φανταστική ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, όπως σημειώνει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων.

Μάλιστα – συνεχίζει το δημοσίευμα- η ελληνική εφημερίδα με αντι-σκοπιανό ύφος προσθέτει ότι οι σλαβικές αρχές «έχουν χτίσει ολόκληρο πολιτικό επιχείρημα πάνω σε ένα μύθο ότι η χώρα τους, τα Σκόπια,  είναι η χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Το ελληνικό άρθρο αναφέρει ότι τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης  των Σκοπίων, εκθειάζουν, σκόπιμα, τη βελτίωση της υποδομής του αυτοκινητόδρομου «που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πρόσφατων ευρημάτων στην Αμφίπολη, σημειώνει η τηλεόραση Sitel σε σχόλιο της.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
1 σχόλιο:

Βεατρίκη είπε...

Είναι αδίστακτοι, στην δημιουργία ψευδοεντυπώσεων..Το έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές. Επίσης οι απώτεροι στόχοι τους περί επεκτάσεως του κρατιδίου τους στα ελληνικά εδάφη, είναι πασιφανείς και, αν δεν σφάλλω, και δεδηλωμένοι. Και επί πλέον έχουν καλλιεργήσει από πολλά έτη, αυτήν την ψευδοεικόνα της ανύπαρκτης και αλλόφερτης ιστορικής μνήμης και αναφοράς ως τάχατες δικιάς τους, χωρίς το Ελληνικό κράτος δια των Κυβερνήσεώς του να αντιδράσει ή δράσει ανάλογα και με αμεσότητα. Κάποτε, στα πρακτικά της βουλής είχα διαβάσει οτι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής- ο πρώτος- από την ονομασία που είχε δώσει μόλις ο Τίτο στην επαρχία της ενιαίας τότε Γιουγκοσλαβίας, είχε διείδει τον κίνδυνον και με δάκρυα στα μάτια φώναζε και εκλιπαρούσε στην βουλή των Ελλήνων να ληφθούν άμεσα μέτρα, να να χτυπήσουν κόψουν το κεφάλι του φιδιού αμέσως, πριν μεγαλώσει..Δεν εισακούστηκε. Τώρα, ίδωμεν