15.8.14

Σκοπιανός Αρχαιολόγος: Ο τάφος του Αλεξάνδρου βρίσκεται ή στην Αλεξάνδρεια ή στα ...Σκόπια!


Αύγουστος 15, 2014.

Σκόπια.

«Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται στην Αμφίπολη», δήλωσε σήμερα (χθες) ο καταδικασθείς για αρχαιοκαπηλεία, αρχαιολόγος και υποστηρικτής του μακεδονισμού των Σκοπιανών, Πάσκο Κούζμαν.


Όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Ουτρινσκι’, ο Κούζμαν αναφερόμενος στις εικασίες των ελληνικών μέσων ενημέρωσης για τον ιδιοκτήτη του μεγάλου τάφου που ανακαλύφθηκε στο χώρο της αρχαίας Αμφίπολης, ήταν κατηγορηματικός ότι ο τάφος του Στρατηλάτη δεν βρίσκεται στο χώρο της ελληνικής Μακεδονίας ("Μακεδονία του Αιγαίου").

«Ο Μέγας Αλέξανδρος θάφθηκε στην Αίγυπτο, στην Αλεξάνδρεια, όπου πήγαιναν στο μνημείο του πολλοί Ρωμαίοι βασιλιάδες, αλλά η ακριβής τοποθεσία είναι ακόμη άγνωστη. Υπάρχουν υποθέσεις ότι επάνω του χτίστηκε αργότερα ένα τζαμί και κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι βρήκε τον τάφο του.

» Άλλωστε, εάν δεν θάφθηκε στην Αλεξάνδρεια, υπάρχει μια άλλη εκδοχή,  ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην περιοχή των Σκοπίων, στο νότιο μέρος της χώρας, όπου βρέθηκε ένα αρχαίο νεκροταφείο των Παιόνων», είπε ο ‘ειδήμων’ του νοτιοσλαβικού κράτους...

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: