22.8.14

Στους αρχαίους Σκούπους ανακαλύφθηκε αμφιθέατρο του 2ου αιώνα
Αύγουστος 22, 2014.

Σκόπια.

Οι αρχαιολόγοι  του γειτονικού κράτους, εργάζονται στην τοποθεσία Σκούποι, αρχαία πρωτεύουσα της Δαρδανίας, περιοχή των σημερινών Σκοπίων, όπου έχει βρεθεί ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 2ου αιώνα μετά Χριστό.
  

Το αμφιθέατρο εκτιμάται ότι ήταν χωρητικότητας 9 με 10 χιλιάδων θέσεων και καθιερώθηκε ως ιστορικό μνημείο της  αρχαίας Δαρδανίας (που η πολιτική ηγεσία του νοτιοσλαβικού κράτους θέλουν να αποκαλούν ως ‘Μακεδονία’).

Η υπουργός πολιτισμού των Σκοπίων, Ελιζαμπέτα Καντσέβσκα Μιλέβσκα, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο με το Δήμαρχο των Σκοπίων, Κότσε Τραϊανόφσκι και ανακοίνωσαν από κοινού ότι το αμφιθέατρο θα αποκατασταθεί πλήρως μέχρι το 2017 και θα χρησιμεύσει ως πολιτιστικός χώρος για διάφορες εκδηλώσεις.

Από το επόμενο έτος θα ξεκινήσουν εργασίες για τη διατήρηση του κοίλου του αμφιθεάτρου της αρχαίας δαρδανικής πρωτεύουσας και για το σκοπό αυτόν θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την αποκατάστασή του.

Ο δήμαρχος Τραϊανόφσκι είπε ότι ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στην καρδιά της σύγχρονης πόλης των Σκοπίων και η αποκατάσταση του θα συμβάλει στην πολιτιστική προβολή της πρωτεύουσας του νοτιοσλαβικού κράτους.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: